5 vrsta opuštajuće masaže stopala

Početna > Blog

Masaža obuhvata tretiranje stopala pritiskom, manuelno ili pomoću masažera nogu i služi prvenstveno za opuštanje. Postoji nekoliko vrsta masaža stopala – neke su više usmerene na relaksaciju, dok druge u prvi plan stavljaju pozitivne efekte po zdravlje.

Švedska masaža stopala: Jedna od najčešće praktikovanih vrsta masaže stopala. Ona je nežna i obuhvata pet različitih pokreta: duboke kružne pokrete, dugačke pokrete, gnječenje, tapkanje i vibraciju. Ljudi sa povredama zglobova mogu da ubrzaju svoj oporavak pomoću ove vrste masaže.

Refleksologija: Refleksologija pomaže u ublažavanju bola u drugim delovima tela, stimulišući određene delove stopala.

Masaža dubokog tkiva: Masaža dubokog tkiva obuhvata sporije i jače pokrete, kojima se ciljaju dublji slojevi mišića i vezivno tkivo. Ova metoda je idealna onima, koji pate od povrede mišića ili od bolnih zglobova.

Thai masaža: Thai masaža obuhvata stiskanje određenih tačaka na stopalu. Svaka tačka se drži pod pritiskom od 5 do 10 sekundi, dok pacijent ne oseti bol, a procedura se ponavlja pet puta. Ova vrsta masaže stopala ubrzava cirkulaciju i jača osećaj u stopalima, stoga je pogodna za dijabetičare.

Sportska masaža stopala: Sportska masaža je slična švedskoj masaži, ali je posebno prilagođena onima, koji se aktivno bave sportom, budući da pomaže u sprečavanju povreda i u povećanju fleksibilnosti.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".