6 tehnika masaže nogu

Početna > Blog

Masažeri nogu mogu da rade na razne principe – neki vrše pritisak, neki greju noge, postoje masažeri koji pritiskaju određene tačke na stopalima. Predstavljamo 6 tehnika, koje se najčešće koriste za masažu nogu!

Tradicionalne terapeutske tehnike – Kod ovih tehnika se naglasak stavlja na opuštanje mišića i zglobova i ublažavanje bola u nogama. Masažeri trenjem, stiskanjem i gnječenjem tkiva stimulišu mišiće i omogućuju relaksaciju.

Masiranje mekog tkiva – Kod ove tehnike se primenjuje specifična kompresija na sistematičan način, a cilj je saniranje grčeva i povređenog tkiva.

AkupresuraAkupresura je stara veština azijske alternativne medicine. Ona obuhvata vršenje pritiska na specifične tačke stopala, kako bi se pokrenuo protok energije kroz čakre i meridijane.

Refleksologija – U slučaju refleksologije, cilj je da se poboljša funkcionisanje određenih organa, izdržanim pritiskom na određene refleksne tačke na stopalima.

Aromaterapija – Kod aromaterapije je naglasak na relaksaciji. Ugodna masaža nogu je praćena mirišljavim uljima i relaksirajućom muzikom za maksimalan užitak.

Mioterapija – Kod mioterapije se vrši naizmeničan pritisak na zgrčeni mišić. Masaža je u početku umereno bolna, ali kasnije se smanjuje i prethodno postojeći bol.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".