Benefiti redovnog korišćenja masažera za noge

Početna > Blog

Masaža nogu ima brojne prednosti: smanjuje napetost, stimuliše mišiće, ublažava bol i podstiče cirkulaciju. Refleksologija pomaže u korekciju disbalansa u telu, targetiranjem specifičnih delova stopala. Odgovarajuća stimulacija nogu može da smanji napetost mišića u celom telu.

Masažeri stopala omogućuju relaksaciju i uživanje u svim blagodetima masaže stopala u udobnosti doma. Dok uživate u masaži, možete da dremate, da pogledate film ili da se počastite pedikirom posle opuštajuće masaže. 

Benefiti masažera nogu su mnogobrojni, posebno ako su masažeri specijalizovani za akupresuru i refleksologiju. Ovi aparati na odličan način podstiču cirkulaciju donjih ekstremiteta, što je izuzetno bitno kod osoba, koje pate od dijabetesa. Masaža stopala pomaže i u oporavku posle povreda. Redovnom masažom stopala se mogu smanjiti depresija i štetni uticaji stresa, ali pomaže i u ublažavanju migrena i glavobolje.

Visok krvni pritisak je veoma čest, a prouzrokuju ga mnogi faktori. Najnovije studije pokazuju, da masaža stopala od 10 minuta, tri puta nedeljno, može da smanji pritisak.
 
Kod žena, masaža stopala može da ublaži simptome menopauze i PMS-a. Masažerom nogu se mogu ublažiti simptomi u komforu doma.

Masažer nogu je idealan i za sportiste – masažer može da ukloni čvorove i osećaj stezanja u mišićima, koji se često javljaju nakon trčanja. Masažeri koji imaju i funkciju grejanja, mogu da pomažu u ublažavanju simptoma artritisa. Čukljevi prouzrokuju konstantan bol, ali masažom stopala se bol može smanjiti, zahvaljujući opuštanju mišića – za tretiranje ovog problema su posebno korisni shiatsu masažeri.

Jedan od pomalo neobičnih efekata masažera nogu je smanjenje bola u donjem delu leđa. Bol u leđima može da bude prouzrokovan nepravilnim držanjem, što dovodi i do bola u stopalima. Masažer može da ublaži bol u stopalu, koji dovodi do pravilnijeg držanja, a vremenom i do smanjenja bola u leđima.

Masaža nogu pre spavanja je veoma korisna u poboljšanju sna. Masaža stopala opušta mišiće i podstiče cirkulaciju, a na taj način dovodi do relaksirajućeg sna.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+381 24 /544-020
+381 69 /1-544-020
+381 69 /2-544-020

info@medivel.rs

 

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".