Kako ublažiti bol pomoću refleksologije?

Početna > Blog

Svima su poznati bolovi u određenim delovima tela, koji otežavaju opuštanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Masaža stopala je sasvim prirodan način, koji pomaže u ublažavanju bolova ne samo u nogama, već u celom telu!

Na stopalima postoje refleksne zone, čijom se masažom mogu ublažiti bolovi. Ova akupresurna metoda alternativne medicine se naziva refleksologija. Preporuka stručnjaka za refleksologiju je da se masira celo stopalo, a ne samo zona, koja se odnosi na problematični deo tela. Takođe, preporuka je da se pre tretmana zagreju stopala.  

Od pomoći može biti i masažer, koji pruža kompletan tretman dodatnom funkcijom zagrevanja stopala.

Masiranjem samih vrhova nožnih prstiju, stimulisaćete zone sinusa i mozga, što će rešiti problem glavobolje. Na početku prstiju, osim palčeva, nalaze se zone za oči i uši. Ukoliko imate problem sa plućima ili bolove u grudnom košu, masirajte gornji deo oba stopala, odmah ispod prstiju, dok se masažom samo levog stopala stimuliše zona srca.

Zone za ruke i ramena se nalaze sa spoljne strane stopala, ispod malog prsta. Probleme sa kičmom rešićete pritiskanjem duž unutrašnje strane oba stopala, a za stomak i bubrege se zone nalaze u centralnom delu. 

Naravno, u slučaju ozbiljnijih oboljenja i medicinskih stanja refleksologija se primenjuje samo kao dopunska metoda i ne može da zameni adekvatno medicinsko lečenje. 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".