Koliko često se može koristiti masažer nogu?

Početna > Blog

Naše noge tokom dana trpe mnogo toga. Iz ovog razloga, sve što nam treba na kraju dana, jeste da se kvalitetno opustimo. Najjednostavniji način za negu stopala je upotreba masažera.

Koliko često treba da se koristi masažer za stopala? Sve zavisi od nivoa bola i vrste masaže stopala, ali najsigurnije je da se uskladimo sa savetima proizvođača. Novi korisnici bi trebalo da krenu laganije, na primer sa dve masaže nedeljno sve dok ne steknu toleranciju na pritisak masažera. 

Kada osetimo bol u stopalima, naravno želimo olakšanje. Ovo zadovoljstvo može da se postigne upotrebom masažera za stopala. Postoji više vrsta masažera koji, za različite potrebe, pružaju različite stilove masaža. Koja su to uobičajena pitanja o masažerima i prednostima njihove upotrebe, pročitajte u nastavku teksta.

Da li može masažer nogu da se koristi previše?
Zavisi od samog masažera. Električni masažeri za stopala imaju tajmere i sami se isključe kada vreme istekne. Isključuju se radi sigurnosti korisnika, ali i masažera. Ukoliko u uputstvu nije navedeno da se masažer može koristiti više puta dnevno, onda je dovoljno jednom.

Koliko dugo može da se koristi masažer?
Masažer ne biste trebali koristiti duže nego što je propisano u uputstvu za upotrebu. Većina masažera stopala ima tajmer za 15 i 30 minuta. Treba imati na umu, da su električni masažeri za stopala intenzivniji i efikasniji od tradicionalne masaže, pa se za manje vremena postižu veći rezultati.

Zašto postoji tajmer?
Masažeri za stopala imaju tajmere kako bi se izbeglo prekomerno korišćenje i produžio vek mašine. Maksimalna korist, za većinu ljudi, može da se postigne uz 15-30 minuta masaže.

Šta se događa ako zaspim tokom masaže?
Električni masažeri za stopala se automatski isključuju pomoću ugrađenog tajmera. Ukoliko zaspite tokom masaže, masažer će sam prestati sa radom nakon što završi program.

Mogu li da koristim masažer ako imam povredu?
Ukoliko imate slomljenu kost ili otvorenu ranu, svakako ne biste trebali koristiti masažer za stopala. Međutim, ako imate iščašen zglob, bezbedno je koristiti masažer za stopala.

Da li su električni masažeri za stopala sigurni?
Da, obično se smatraju bezbednim ako ih koristite u skladu sa uputstvima proizvođača. Proizvođači moraju ispunjavati standarde kako bi se njihovi proizvodi našli na tržištu.


Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+381 24 /544-020
+381 69 /1-544-020
+381 69 /2-544-020

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".