Masaža dubokog tkiva

Početna > Blog

Različite tehnike i sposobnosti masiranja se preko dodira pretvaraju u uživanje i zadovoljstvo. Kako bi se smanjila napetost u mišićima, a samim tim i povećao protok kiseonika, preporučuju se masažeri koji rade na principu refleksologije, kotrljajućih valjaka ili vazdušnog pritiska. Ovakve masaže imaju jači efekat i prodiru do dubokog tkiva.

U principu, masaža dubokog tkiva ima sličnu tehniku pokreta kao švedska masaža, s tim da možete očekivati intenziviniji pritisak. Na ovaj način je masaža stopala usmerena na dublje strukture mišića i tkiva, što dovodi do oslobađanja hronične napetosti i razbijaju se “čvorovi”.

Da li masaža dubokog tkiva boli?

Iako je za nijansu neprijatnija od klasične švedske masaže, masaža dubokog tkiva ne bi trebala da vam zadaje nepodnošljivu bol. Naravno, ne odgovara svakoj osobi ista jačina pritiska i masažu treba da prilagodite tako, da možete da se opustite. Iz ovih razloga se preporučuju masažeri stopala, listova i ruku sa više nivoa jačine masaže.

Pritisci na dublje strukture mišića i tkiva dovode do oslobađanja neželjenih supstanci, koje mogu da izazovu mučninu narednog dana. Da bi se to sprečilo, važno je da nakon masaže pijete puno vode, kako biste pomogli organizmu da se brže i lakše očisti.

Očekivanja od masaže dubokog tkiva

Mnogi očekuju da će godinama skupljanu napetost u mišićima uspeti da reše u jednom tretmanu i misle da će to postići što jačim pritiskom. Međutim, to jednostavno nije moguće. Razbijanje “čvorova” i hronične napetosti mišića se najefikasnije rešava kontinuiranim tretmanom i u kombinaciji sa dodatnim vežbama.

Za koga NIJE masaža dubokog tkiva

Osnovni cilj masaže generalno, jeste da opusti mišiće, da pomogne bržem oporavku i na taj način relaksira i dušu. Međutim, ukoliko se radi pogrešno, moguće je i da se izazovu neželjeni efekti.

Nepravilno pritiskanje, kao i pritiskanje prejakim intenzitetom može previše da se ubrza cirkulaciju, što može pokrenuti niz negativnih efekata na krvni sistem. Upravo iz ovih razloga osobe sa povišenom temperaturom ne bi trebalo da se masiraju, jer masaža još više proširuje krvne sudove i zdravstveno stanje se može dodatno pogoršati.

Takođe, masaže treba izbegavati tokom menstrualnih ciklusa kod žena, jer već postoji krvarenje. U ovom slučaju je dozvoljena samo blaga akupresura.

Ukoliko postoje bilo kakve vidljive promene na koži kao što su posekotine, ranice, upale, ali i proširene vene, masaža se ne preporučuje.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+381 24 /544-020
+381 69 /1-544-020
+381 69 /2-544-020

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".