Neočekivani, pozitivni efekti masaže stopala zbog kojih ćete je odmah poželeti

Početna > Blog

Poznato je da nam masaža stopala može pomoći da se opustimo, posebno nakon dugačkih radnih dana, kada noge oteknu zbog stajanja i šetanja. Svi uživaju, ali da li masaža stopala ima i neke druge koristi osim što nas čini opuštenijima i ublažava bol u nogama?

Postoje različite tehnike masaže, koje donose određene zdravstvene benefite: tradicionalna terapijska tehnika se fokusira na opuštanje mišića i zglobova, akupresura poboljšava opšte zdravlje delujući na određene tačke, aromaterapija koristi mirisna ulja i muziku kao dodatne elemente opuštanja, dok refleksoterapija poboljšava funkciju unutrašnjih organa masiranjem određenih područja stopala.

Pozitivni efekti masaže stopala se mogu očekivati nakon nekoliko nedelja ili već posle samo dve-tri sesije, u zavisnosti od tehnike i stanja pacijenta. Uz pomoć masažera stopala, možete se relaksirati i uživati u svim blagodetima masaže stopala u udobnosti svog doma. U nastavku slede primeri nekih iznenađujućih, pozitivnih efekata masaže stopala, koji su potvrđeni naučnim istraživanjima:

Dobro je za vaš seksualni život

Masaža stopala je nesebičan poklon vašoj drugoj polovini i pomaže joj da zaboravi na sitne nevolje sa kojima se nosi tokom dana. S obzirom da se masažom stopala može izazvati blago uzbuđenje, ovaj deo tela je odlična polazna tačka za prelazak na moćnije erogene zone.

Poboljšava cirkulaciju

Poznato je da uska i neudobna obuća narušava cirkulaciju donjih ekstremiteta, ali na cirkulaciju može da utiče i neaktivan način života jer se mišići stopala retko vežbaju. Upotrebom masažera stopala od 10 do 20 minuta dnevno, pre spavanja, možete poboljšati cirkulaciju. Ovo posebno može biti korisno za dijabetičare.

Smanjuje efekte edema u trudnoći

Edem, odnosno otok koji se stvara u stopalima i zglobovima usled nakupljanja vode često zahvati trudnice u poslednjem tromesečju. Kako bi se umanjili efekti ovog stanja, preporučuje se svakodnevno masiranje stopala. Druga bitna stvar je da se u ovom stanju trudnica treba puno odmarati. Iz ovog razloga upotreba masažera stopala u kućnim uslovima donosi dodatne prednosti.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+381 24 /544-020
+381 69 /1-544-020
+381 69 /2-544-020

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".