Pozitivni efekti

Početna > Blog

Povoljni uticaji grejanja i masiranja nogu

Masaža nogu može da bude izuzetno relaksirajuće iskustvo nakon dugog i napornog dana. Masaža listova i stopala nam popravlja raspoloženje, ublažava bol prouzrokovan celodnevnim stajanjem, opušta mišiće i zglobove. A šta se desi kada masažer ima i funkciju grejanja? Uživanje je zagarantovano!

Na cirkulaciju u nogama izuzetno negativno utiču uske cipele i celodnevno stajanje, ali jedna prijatna masaža u trajanju od 15-20 minuta pre spavanja pomaže u podsticanju cirkulacije. Pritiskanje određenih tačaka na stopalima nosi sa sobom sve efekte akupresure. Masaža listova zaustavlja neprijatne grčeve, koji se najčešće javljaju posle nekih fizičkih aktivnosti. Kombinovana sa grejanjem stopala, masaža nogu ima zaista opuštajući efekat.

Toplotni tretman stopala pomaže kod raznih nelagoda: ukočenih nogu, osetljivosti, ali i u opuštanju i bržoj regeneraciji mišića posle fizičke aktivnosti. Grejanje nogu, slično sauni može da pomogne u eliminisanju toksina iz organizma. Toplota smanjuje tenziju u mišićima i doprinosi efektima masaže kada su u pitanju teški i uporni grčevi.

Možemo zaključiti, da masaža nogu kombinovana toplotnom terapijom pored izuzetnog komfora pruža i mnoge benefite po naše zdravlje. Bila bi prava šteta propustiti ovakav tretman, pogotovo ako u njemu možemo uživati i kod kuće!

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".