Refleksologija je više od masaže stopala

Početna > Blog

Ukoliko razmišljate o kupovini masažera nogu, koji podržava i refleksnu terapiju, verovatno imate mnogo pitanja. Šta je tačno refleksologija? Koje su njene koristi? Da li je to samo druga, zvučnija reč za masažu stopala?
 

Refleksologija ili refleksoterapija je vrsta masaže, u kojoj se vrši pritisak na određene refleksne tačke na stopalu, koje odgovaraju pojedinim organima i delovima tela. Stimulisanje ovih tačaka može da izazove brže lečenje i smanjenje simptoma određenih bolesti.

Refleksna masaža je jedna od najpopularnijih vrsta masaže. Pored sjajnog ugođaja, koji pruža, cilj ove masaže je dalekosežniji od efekata, koji se ispoljavaju na mišiće i kožu. Refleksologijom se tretiraju specifični delovi tela, stimulacijom i masažom pripadajućih tačaka na stopalu.

Klasična masaža nogu i refleksologija deluju slično, ali imaju nekoliko ključnih razlika. Obe vrste mogu da budu izuzetno korisne! Masaža stopala je manipulacija tkivom, kako bi se opustili mišići, ublažila napetost i poboljšala cirkulacija, što dalje dovodi do poboljšanog zdravlja i blagostanja.
 

Sa druge strane, kod refleksologije se masiraju ciljane tačke na stopalu i vrši se pritisak na njih, kako bi se obnovio protok energije kroz telo. Masažeri nogu se naravno fokusiraju na refleksnu masažu stopala, ali refleksologija generalno može da uključuje i ruke i uši.

Refleksologijom se mogu tretirati razni problemi i tegobe, od glavobolje, preko problema sa sinusima, do problema sa stomakom. Kada se oseća osetljivost ili neprijatnost prilikom stimulisanja određene tačke, to obično ukazuje na slabost ili neuravnoteženost pripadajućeg organa.
 

Ponavljanje pritiskajućih pokreta i manipulacija nervnim završecima prilikom refleksne masaže stopala može da oslobodi kanale blokirane energije i pokrene cirkulaciju, što dovodi do poboljšanja opšteg zdravlja i ravnoteže. Refleksologija pomaže i u čišćenju organizma od toksina, jača imuni sistem, poboljšava protok krvi, podstiče izlečenje i balansira energiju.

Moderni masažeri nogu, koji imaju funkciju refleksne terapije, vrše pritisak na refleksne tačke i na taj način savršeno oponašaju refleksnu terapiju u masažnim salonima, ali u udobnosti doma korisnika.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+381 24 /544-020
+381 69 /1-544-020
+381 69 /2-544-020

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".