Šijacu masaža stopala kod kuće

Početna > Blog

Iscelitelji i fizioterapeuti u Aziji već vekovima govore o vezi između opšteg blagostanja i stopala. Njihova teorija je, da su određene tačke pritiska na stopalima direktno povezane sa poljima napetosti u ostatku tela. Kada se ti živci, odnosno tačke na stopalu stimulišu, oni šalju signal centralnom nervnom sistemu, kako bi pomogli telu da se izleči i opusti.

Kinezi ovo nazivaju „refleksoterapijom“, dok Japanci koriste reč „Shiatsu“. Obe prakse koriste iste principe masaže i akupunkture, da bi oslobodili telo od napetosti, umanjili bolove i obezbedili bolju cirkulaciju.

Ovih dana jedan od najčešćih načina za uživanje u šijacu masaži su električni masažeri za stopala. Ovi prenosivi masažeri su posebno dizajnirani za opuštanje umornih i bolnih stopala. Za razliku od penastih valjaka ili masažnih kuglica, kojima morate ručno da se masirate, električni masažeri za stopala imaju ugrađene valjke i elemente koji gnječe, kotrljaju se i vrše pritisak na određene tačke stopala. Sve što treba da uradite je da gurnete noge u mekanu unutrašnjost aparata, da ga uključite i pustite da uradi sve ostalo.

Električni masažeri za stopala rade na principu masiranja i gnječenja zglobova i mišića. Većina električnih masažera omogućava da se odabere željena vrsta masaže, zahvaljujući vazdušnim jastucima i masažnim valjcima. Masažeri za stopala nude i različite nivoe grejanja, tako da tokom masaže možete uživati u toplom, umirujućem efektu masažera.

Najbolji šijacu masažeri za noge rade tako što manipulišu tačkama pritiska duž stopala. Pulsirajuća električna masaža oponaša pokrete ruku i prstiju profesionalnih šijacu masera.

Koje su prednosti šijacu masaže stopala?

Pored ublažavanja ukočenosti i napetosti, najbolji šijacu masažeri za stopala mogu pomoći i u vraćanju snage i fleksibilnosti nogu, istovremeno poboljšavajući protok krvi i cirkulaciju. Opcija grejanja tokom masaže je odlična za zagrevanje stopala u hladnim zimskim danima i pomaže u vraćanju osećaja u ozeblim prstima.

Mnogi veruju da masaža stopala može da pomogne i u povećanju nivoa energije, smanjenjem umora stopala i vraćanjem prirodne ravnoteže tela. Masaža stopala pre spavanja takođe može pomoći i u postizanju kvalitetnijeg, dubljeg sna.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas:

+381 24 /544-020
+381 69 /1-544-020
+381 69 /2-544-020

info@medivel.rs

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".