Sportska masaža nogu – ne samo za profesionalne sportiste!

Početna > Blog

Kako i ime sugerira, sportska masaža nogu prvenstveno cilja sportiste, ali u njemu mogu uživati i oni, koji se sportom bave samo rekreativno. Oni, koji redovno idu na trčanje ili često vežbaju, takođe treba da razmisle o sportskoj masaži nogu, budući da je ona usmerena na poboljšanje atletskih performansi, kao i na sprečavanje ili lečenje postojećih povreda.

Sportska masaža najčešće uključuje puno istezanja i brze, kratke pokrete. Pored svih ostalih benefita, masiranje stopala kod sportista pomaže u ublažavanju bolova u zglobovima i bržem oporavku posle povrede ili usled upale mišića. Kombinovana sa vežbama za istezanje i jačanje stopala i članaka, masaža može da spreči buduće povrede, kao i da značajno skrati vreme oporavka od postojećih povreda, što je kod onih, koji redovno uživaju u sportu izuzetno važno.

Kratka masaža kućnim masažerom tri do pet puta nedeljno može da minimalizuje rizik od povrede. Svakome se može desiti da zapne ili da se oklizne tokom treninga, ali jaki i fleksibilni članci i stopala nam mogu pomoći da izbegnemo bolne i neprijatne povrede.

Sportska masaža stopala može da se dopuni i masažom nogu, koja obuhvata sve mišiće od butina do nožnih prstiju. Ona je najčešće usmerena na razbijanje čvorova i grčeva u mišićima.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".