Šta je refleksologija?

Početna > Blog

Masaža određenih tačaka stopala (ponekad se masiraju šake i uši) u cilju blagotvornog delovanja na ostale delove tela, naziva se refleksologija, odnosno terapija zona.

Prvi tragovi ove metode su pronađeni u Kini, a zatim je u Egiptu, na jednom grobu pronađen crtež iz 2230. godine pre nove ere, gde je nacrtan terapeut koji masira stopala. 

Kako se masažom stopala i dlanova utiče na ostale delove tela? Iako masaža od strane terapeuta definitivno ima svoje prednosti, pomoću masažera možete lakše i češće vršiti tretman refleksologije u udobnosti svog doma.

Kada refleksologija može pomoći?

Ovom vrstom terapije se mogu uspešno sprečiti ili ublažiti mnoge vrste bolova, u predelu leđa, vrata, usled sportskih povreda i u kostima. Refleksologija pomaže u otklanjanju stresa, depresije, nesanice i podstiče cirkulaciju. Važno je napomenuti, da refleksologija, kao metoda alternative medicine samo dopunjava i ni u kom slučaju ne zamenjuje adekvatni medicinski tretman.

 

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".