Šta je šijacu masaža stopala?

Početna > Blog

Šijacu (ili šiacu, shiatsu) masaža je alternativna terapija, koja potiče iz drevnog Japana, a korene vuče iz tradicionalnih shvatanja kineske medicine. Cilj masaže je da ispravi nepravilnosti u protoku energije kroz telo. Sama reč shiatsu znači „pritisak prstima”, što je i osnova ove masaže.

Prilikom šijacu masaže terapeut svojim prstima i dlanovima vrši pritisak na određene tačke stopala, slično akupresuri. Šijacu je osmišljen za umanjenje štetnih efekata stresa, stimulaciju krvotoka i smanjenje bolova.

Kod šijacu masaže se ne primenjuju nikakva aromatična masažna ulja, ona nije bolna (iako određene tačke pritiska mogu da budu osetljivije) i sastoji se od kontinuelnog, ritmičkog stiskanja.

Budući da je zasnovana na vršenju pritiska, izbegavajte šijacu masažu stopala ukoliko imate opekotine, otvorene rane, prelome, tešku osteoporozu ili trombozu dubokih vena!

Savremeni masažeri stopala sa sve većom efikasnošću mogu da vrše šijacu masažu. Pritisak prstiju je zamenjen pritiskom rotirajućih valjaka ili vazdušnim pritiskom, a šijacu masažeri uspešno masiraju i duboka tkiva na stopalima i pružaju opuštajući efekat, posebno ako imaju i funkciju grejanja i dodatke za masažu listova.

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".